HANNA BURMAN
 

     KOULUTUS

  • YAMK-opiskelija Kliininen asiantuntijuus sosiaali- ja terveysalalla: mielenterveystyön asiantuntija

  • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (HPI)

  • Psykoterapeuttiset valmiudet (HPI)

  • Terveydenhoitaja (AMK)

  • Sairaanhoitaja (AMK)

  • Mindfulness-Based Stress reduction- kurssi (CFM)

  • Mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitaja

  • Yksityisyrittäjä

Lyhytterapia

 

 

OMA TARINANI

Olin temperamentiltani ailahtelevainen, impulsiivinen ja vilkas lapsi. Jokaisen opettajan unelma, tai sitten ei. Olin todellisuudessa hyvin herkkä ja piilouduin kovaäänisyyden ja vilkkauteni taakse. Tämä tarkoitti luonnollisesti sitä, että olin koulussa jatkuvasti ongelmissa, hyvin useasti täysin perusteetta. Aloin uskomaan, että tämä on se oikea minäni ja teini-iässä hommat levisivät täysin käsiin. 

Teini-ikäni oli täynnä hämmennystä ja pahaa oloa, jonka myöhemmin tunnistan täysin normaaliksi henkiseksi kasvukivuksi. Koin riittämättömyyden tunnetta, en tiennyt miten edetä elämässäni ja pelkäsin että kaikki opettajani sanat lapsuudesta, siitä ettei minusta koskaan tule mitään, kävisivät toteen. Myöhemmin kompensoin epävarmuuttani ja tarvetta tulla hyväksytyksi asioiden suorittamisella. Se suorittaminen ei koskaan loppunut, sillä tehokkainkaan päivä ei riittänyt itselleni. Tästä syytä koin jatkuvaa stressiä ja ahdinkoa tekemättömistä töistä ja kasvavista to do- listoista.

 

HYVÄKSYMINEN

 

Olen harjoitellut vuosia keskeneräisyyden sietämistä (ja sotkua!). Nykyisin tunnistan ajoissa itsessäni ne tunteet, jolloin suorittaminen aikaisemmin nosti päätään. Myös vuosien lapsettomuushoidot opettivat minulle, ettei elämää aina voi kontrolloida. Ymmärrän myös nykyään, että temperamenttia ei voi muuttaa ja olen hyväksynyt sen osaksi itseäni. Toisinaan kuitenkin kiroan sitä, että kaikki tunteet pitää tuntea niin voimakkaasti. Temperamenttini vastapainona minusta löytyy herkkyyttä, minkä ansiosta aistin herkästi ihmisten tunnetiloja. Koen tämä suurimmaksi vahvuudeksi työssäni. ​​

AMMATILLINEN  KASVU

Koettuani työskentelyn laivoilla, lentokoneissa ja ulkomailla, päädyin lahja- ja sisustustavaraliike- yrittäjäksi. Paloni ihmisten konkreettisempaan auttamiseen johti kuitenkin minut lähihoitajaksi, suuntautumisena mielenterveys- ja päihdetyö. Vuosia lähihoitajan työssä sain minut ymmärtämään, että potilaat kaipaavat muutakin kuin somaattista hoitoa. Tämä kokemus sai minut jatkamaan kouluttautumista sairaanhoitaja/ terveydenhoitajaksi, josta matkani jatkui ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. 

Tänä päivänä minulla on yli kymmenen vuoden kokemus mielenterveystyöstä. Työskentelen terapiatyöni lisäksi mielenterveyskuntoutujille tarkoitetussa tehostetussa asumispalveluyksikössä. Kotona puoliso, kolme pientä lasta ja kaksi kissaa, ovat osakseen opettaneet minua olemaan läsnä ja elämään hetkessä.

Koen olevani todella onnekas, että saan auttaa ihmisiä kokemaan oivalluksia ja löytämään ratkaisuja elämänsä solmukohtiin. Solmujen auetessa on mahdollista elää vapaammin ja täyttävämmin AITOA ELÄMÄÄ.